KONFERENCE

KONFERENCE

Pressemeddelelse om konferencen ”Fremtidens idræt i Grønland”

 

Onsdag den 17. august 2016 indleder Grønlands Idrætsforbund og Idrættens Analyseinstitut (Idan) i samarbejde med Elite Sport Greenland, Dansk Boldspil-Union og Lokale og Anlægsfonden en konference om den grønlandske idræt – og dens potentialer og muligheder – der forløber over tre dage og finder sted på Hotel Hans Egede i Nuuk.

Idrætskonferencen afholdes således fra onsdag d. 17. august til fredag d. 19. august.

 

Fra d. 17. til 19. august byder idrætskonferencen på over 30 oplægsholdere og 120 deltagere. Programmet spænder bredt under det overordnede fokus på udvikling af idrætten i Grønland.

 

I løbet af dagene vil oplægsholdere og personligheder fra idrættens verden – nationalt som internationalt – fortælle om generelle og grønlandske muligheder og udfordringer ved styrkelsen og udviklingen af hele det grønlandske idrætsområde.

Konferencen har sit afsæt i Idans analyse af idrætten i Grønland og strategien hos Grønlands Idrætsforbund, som forløber fra 2016-2019. Strategien – såvel som analysen – vidner om, at den grønlandske idræt kan løftes ved et større samarbejde mellem aktørerne i idrættens foreninger og klubber og gennem fornyelse og udvikling af idrætsfaciliteter og –aktiviteter samt inddragelse af idrættens sociale og sundhedsmæssige potentialer.

Det er dermed et mål med konferencen – hvilket er i relation til Grønlands Idrætsforbunds strategi – at skabe bedre vilkår for specialforbundene, klubberne og foreningerne i idrættens verden ved at bringe dem tættere sammen og skabe muligheder for nye samarbejder.

Blandt de gennemgående emner for konferencen står ”Idræt for alle”, ”Idrætsfaciliteter i fremtiden”, ”Aktivitetsudvikling” og ”Sundhed gennem idræt” som nogle af de væsentligste fokuspunkter, hvor oplægsholdere vil give faglige og kreative indspark om emnerne, hvorefter punkterne vil blive vendt i plenum.

 

Grønlands Idrætsforbund ser meget frem til konferencen og dens potentiale for at skabe bedre vilkår for ”Fremtidens idræt i Grønland” gennem flere forskellige udviklingstiltag og samarbejdsmuligheder, som er med til at styrke idrætten – og deraf det grønlandske samfund.

 

Du kan læse mere om konferencen på: http://www.idan.dk/arrangementer/gronland/

 

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok