ISLAND GAMES

ISLAND GAMES

Det blev kun til en medalje for Grønland ved Island Games på Jersey, og ifølge generalsekretær i Grønlands Idræts-Forbund kræver det hårdt arbejde fra sportsudøverne for at være med i medaljekampene i fremtiden

Én guldmedalje.

Det er den eneste medalje, som Grønland fik ved Island Games 2015 på Jersey. Et resultat, som generalsekretær i Grønlands Idræts-Forbund, Carsten Olsen, ikke er helt tilfreds med.

– Det var dejligt at slutte af med en guldmedalje. Badmintonspillerne Jens-Frederik Nielsen og Bror Madsen gjorde en rigtig god figur. Men det kan ikke være godt nok kun at få én medalje med hjem fra Island Games, så det kan vi ikke være tilfredse med, siger Carsten Olsen til Sermitsiaq.AG.

 

FLERE SPORTSFOLK SKAL FORBEDRE SIG

Da Grønland deltog ved det seneste Island Games på Bermuda i 2013, vandt Grønland fire medaljer – én guldmedalje, to sølvmedaljer og én medalje af bronze. Dengang var der heller ikke tilfredshed hos GIF.

– Så der er brug for videreudvikling. Vi (Grønlands Idræts-Forbund, red.) skal have en tættere dialog med specialforbundene. Kriterierne for deltagelse skal vi have set på. Dette omkring forberedelse til større mesterskaber. Hvis vi gerne vil være med på den øverste hylde, er der behov for bedre fysisk træning, konditionstræning og mentaltræning for idrætsudøverne, fremhæver Carsten Olsen, og han fortsætter:

– Vi kan se klare forbedringsmuligheder. Men der er 60-70 procent af udøverne, der i den grad har brug for at forbedre sig. Som landsholdsudøver er det en livsstil, og forberedelsen frem til næste kamp starter lige så snart sidste kamp er slut. Dette uanset, hvor lang tid der er til næste kamp.

GIF-generalsekretæren er glad for at se, at alle grønlandske deltagere udviste god sportsånd og fightervilje gennem hele det store sportsstævne.

– Vi skal også huske på, at deltagerfeltet på Jersey var meget stærkere end feltet på Bermuda i 2013, siger Carsten Olsen.

Roser fodboldherrerne
På trods af, at fodboldherrerne fik en femteplads i turneringen, har holdet, ifølge Carsten Olsen, løftet sig siden Bermuda.

– De var meget tæt på at gå videre fra deres pulje. Det var synd, at de ikke gik videre, for de havde fortjent mere. De har trænet hårdt op til deres deltagelse, og de skal have stor ros for deres indsats, for de har virkelig udviklet sig, siger generalsekretæren for GIF.

 

GRØNLAND NUMMER 19 UD AF 24

Ud af de 24 øer og områder, som deltog ved Island Games 2015, giver den ene grønlandske guldmedalje Grønland en 19. plads på listen over den samlede medaljehøst blandt deltagerne.

Til sammenligning vandt Færøerne 60 medaljer – 18 guldmedaljer, 18 sølvmedaljer og 24 medaljer af bronze.

Jersey topper listen med 50 guldmedaljer, 54 sølvmedaljer og 29 medaljer af bronze.

Ved Island Games i 2013 på Bermuda endte Grønland på en 17. plads ud af 22 øer. Det skete, da vi vandt én guldmedalje, to sølvmedaljer og én medalje af bronze.

I 2011 på Isle of Wight endte Grønland på en 19. plads ud af 24 øer og områder. Det skete, da vi vandt én sølvmedalje og én bronzemedalje.

Ved Island Games i 2009 blev det til otte medaljer – én af guld, fire af sølv og tre af bronze. Dengang foregik Island Games på Åland.

Det næste Island Games foregår på Gotland om to år.

 

skrevet af Nukappiaaluk Hansen (Sermtisiaq.ag)

 


 

Grønland deltog første gang i Island Games i 1989 og har siden været repræsenteret ved hvert stævne, som bliver afholdt hvert andet år.

Grønland skal også deltage i 2015 kommende Island Games som skal afholdes i Jersey.

Hvis du ønsker at vide mere om Island Games i Bermuda kan du tjekke arrangørernes hjemmeside: http://www.jersey2015.com/

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok