GM I FORENINGSUDVIKLING 2022

Gør klar til at trække i arbejdstøjet og tag udviklingshatten på: Fra oktober 2022 til oktober 2023 skal der arbejdes med at udvikle jeres klub mest muligt.


 

HVAD ER GM I FORENINGSUDVIKLING?

GM i frivillighed er på én gang en dyst mellem foreninger og et udviklingsforløb for hver enkelt forening. GM starter til Maligassuisut showet og varer frem til næste års show. 

Udviklingsområdet i år er: Frivillighed. Med andre ord skal vi arbejde med, hvordan vi får flere frivillige i jeres foreninger.

GM i foreningsliv er et udviklingsforløb i tæt samarbejde med GIF og en sparringspartner/konsulent.

FORMÅL - FLERE FRIVILLIGE

Ved at afholde GM i foreningsudvikling vil vi generelt styrke foreningerne, så de bliver så attraktive som muligt for både udøvere og frivillige. I dette første år sætter vi fokus på frivilligheden og initiativer, der skal tiltrække flere friviilige til jeres foreninger.

HVAD FÅR I HJÆLP TIL?

Vi i Grønlands Idrætsforbund stiller al vores ekspertise om foreningsudvikling og frivillighed til rådighed. Vi har bl.a. udviklet et nyt kompetenceudviklingsprogram ’Sådan tiltrækker I flere frivillige’ og I vil i tæt samarbejde og med input fra en konsulent tilknyttet jeres forening, gennemgå et udviklingsforløb – hvor der tages udgangspunkt i jeres forenings ønsker og behov.

I får bl.a. hjælp til at

 • Analysere foreningens udviklingsmuligheder
 • Definere klare mål
 • Udarbejde en plan for at tiltrække flere frivillige

HVAD SKAL I GØRE?

I skal selv sørge for at:

 • Udpege en styregruppe på 4-6 personer (gerne en blanding af personer i og uden for bestyrelsen)
 • Prioritere tid og kræfter til arbejdet med at udvikle klubben.

HVORDAN ER FORLØBET?

GM starter i oktober 2022 og varer frem til oktober næste år.  Undervejs vil i få et tæt samarbejde og input fra en tilknyttet konsulent.

 

Forløbet består af følgende: 

 • To weekendseminarer hos jer, hvor en tilknyttet foreningskonsulent vil komme ud til jer og guide jer igennem en tilrettelagt proces, der sikrer fælles fokus og fremdrift.
 • To online workshop med samme foreningskonsulent, hvor I følger op på jeres udvikling og planer.
 • En borgerundersøgelse, der giver et overblik over både jeres medlemmer og borgerne i byens behov og ønsker til det frivillige arbejde i klubben.
 • En frivilligstrategi med fælles mål og indsatser, der skal gøres i jeres klub

Til slut bliver jeres arbejde vurderet af en jury og der kåres en vinder blandt de deltagende foreninger.

HVAD KOSTER DET?

Kurset har en værdi af ca.50.000kr, men pga. tilskud fra GIF er det gratis for jer at deltagelse. Men forløbet kræver dedikation og en stor arbejdsindsats fra jer som forening.

Til gengæld får I masser af sparring og hjælp undervejs – og mulighed for at løfte jeres forening og jeres frivillige til nye højder.

HVOR MANGE FORENINGER KAN DELTAGE?

Vi har pladser til fem foreninger til dette års 'GM i foreningsudvikling'.

SÅDAN ANSØGER I

I ansøger som forening om at deltage ved at udfylde ansøgningsskemaet nedenfor - hvor vi gerne vil høre lidt om jeres motivation for at deltage i forløbet.

ANSØGNINGSFRIST

Ansøgningsfrist er 15. september og I vil hurtigst muligt derefter få svar på jeres ansøgning.

Ved mange henvendelser vægter vi på baggrund af geografisk spredning og den motiverede ansøgning.  

SPØRGSMÅL?

Vil I gerne høre mere, så kontakt Bjørn Søvsø Jensen fra Grønlands Idrætsforbund på bjoern@gif.gl.

DET KAN I FORVENTE AT FÅ UD AF FORLØBET*
 • I bliver bedre til at kommunikere og dermed øge opbakningen til foreningen og deltagelsen blandt frivillige, medlemmer og eksterne aktører.
 • Alle i foreningen arbejder med fælles retning. Det vil sige, at der i høj grad er enighed om foreningens prioriterings- og fokusområder. Det betyder, at foreningen arbejder mere effektivt og i højere grad er i stand til at gennemføre forandringsinitiativer.
 • I bliver modige. Et mod der betyder, at I er i stand til at skabe forandring til trods for eventuel forandringsmodstand. Samtidig betyder modet, at klubben i højere grad tør stille krav til både medlemmer og frivillige, hvilket resulterer i øget effektivitet og engagement.
 • I bliver bedre til at arbejde I strategisk og proaktivt. Det betyder, at foreningen har en overordnet idé – eller vision – om, hvilken forening, I gerne vil være, og at I arbejder med udgangspunkt i denne. Samtidig går I proaktivt til værks i forhold til de udfordringer, I står over for, og er dygtige til at foregribe udfordringer.

* Resultater fra undersøgelse af foreningsudvikling med ”DM i foreningsudvikling” som case (2016)

 

Ansøgningsformular

Tak for din ansøgning. Vi vender tilbage med et svar, så snart, vi har behandlet ansøgningen. Med venlig hilsen Grønlands Idrætsforbund

Kunne ikke sende. Prøv igen.

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok