Forsamlingsregler

Selvstyrets bekendtgørelse af 19. juli 2021 om midlertidige restriktioner i hele Grønland for perioden 20 – 30 juli 2021 fastsætter:

  • at såvel indendørs som udendørs arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, som ikke er omfattet af § 2 og 3, må maksimalt have 20 deltagere.
  • at man skal være vaccineret for at rejse med fly og/eller skib

Ud fra disse nye forudsætninger at Grønlands Idrætsforbund indstiller til:

  • Der maksimalt tillades forsamling til udendørs arrangementer, begivenheder og lignende for i alt 20 personer 0g at øvrige forbehold og anbefalinger fortsat iagttages og følges.

De ændrede indstilling sker på baggrund af de nye nationale retningslinjer fra Selvstyret og den generelle udvikling i relation til COVID-19 situationen i Grønland. Det betyder så også, at GIF indstiller til en generel suspendering af samtlige nationale mesterskaber, kvalifikationsturneringer og andre lignende arrangementer i Grønland i den nævnte periode. Der foreligger således en mulighed for, at lignende restriktioner og anbefalinger vil blive forlænget.

Vigtigt at overholde karantænebestemmelserne og andre forholdsregler
Alle borgere anbefales at være ekstra opmærksomme på at overholde alle forholdsregler, som kan nedsætte risikoen for smittespredning:

  • Hold afstand og undgå fysisk kontakt.
  • Husk at holde god håndhygiejne.
  • Bliv hjemme, hvis du har symptomer og kontakt straks det lokale sundhedsvæsen med henblik på at blive testet.

Kropsafstand

Idræt med kropskontakt er tilladt. Opfordringen er at minimere andelen af tid med kropskontakt, særligt ansigt-til-ansigt-kontakt. Det skal bemærkes, at der er ekstra stor opmærksomhed på anbefalingerne vedrørende hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte.

Man skal tilstræbe at holde to (2) meters afstand ved aktiviteter i bevægelse eller ved fysiske anstrengelser. Sports- og idrætsaktiviteter med fysisk kontakt kan dog gennemføres, hvis man har stor opmærksomhed på sundhedsmyndighedernes anbefalinger – særligt hygiejne og kontaktsmitte.

Kampsportsaktiviteter og lignende idrætter er tilladt, hvis de generelle sundhedsmæssige retningslinjer, afstandskrav og forsamlingsforbud kan efterleves på forsvarlig vis. Opfordringen er at minimere andelen af tid med kropskontakt - særligt ansigt-til-ansigt-kontakt.

 

Mødeaktiviteter og kurser

Afholdelse af møder, generalforsamling kan afholdes og igen under hensyntagning til gældende bestemmelser.

Generelle anbefalinger og retningslinjer:

Udgangspunktet for forebyggelse af smittespredning, som alle bør efterleve, er i prioriteret rækkefølge:

  • Isolation af personer med symptomer.
  • Hygiejne med fokus på hosteetikette, håndhygiejne og kontaktpunkter.
  • Kontaktreduktion med fokus på afstand, hyppighed, varighed og barrierer.

Vær særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe. Der skal altid være vådservietter eller håndsprit (70-85%) tilgængeligt.

Host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde, og man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som feber, hoste eller muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer. Der skal sættes informationsplakater op på relevante steder på idrætsanlæggene – fx for antal der må være i lokalet. Det skal også bemærkes, at personer der er i karantæne ikke må deltage til hverken træning, kam eller fællesskab. Dette gælder både i klubber og nok mest vigtigt i træningscentre.

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok