Forsamlingsregler

Nye krav om forsamlingsforbud træder i kraft pr. 31. juli 2021, som betyder, at nuværende forsamlingsforbud med forsamlingsloftet på 20 personer, der må samles både inde og ude, ophæves. Kravet om at bære mundbind ophæves også.

For de, der ikke er fuld vaccineret, vil restriktionerne fortsætte. Det betyder, at personer der ikke er vaccineret,  fremover fortsat vil være pålagt restriktioner og vil som udgangspunkt ikke kunne deltage i arrangementer, stævner og lignende fra 31. juli og indtil videre.

Naalakkersuisut indfører i forbindelse med de nye restriktioner, krav om dokumentation for vaccination, hvis man vil opholde sig blandt andre mennesker fx i idrætsarrangementer og stævner.

Dokumentationen kan enten bestå af det officielle coronapas, som man kan søge om at få på Sullissivik eller på et skriftligt dokument med angivelse af at man har modtaget fuld vaccination.

Kropsafstand

Idræt med kropskontakt er tilladt. Opfordringen er at minimere andelen af tid med kropskontakt, særligt ansigt-til-ansigt-kontakt. Det skal bemærkes, at der er ekstra stor opmærksomhed på anbefalingerne vedrørende hygiejne og forebyggelse af kontaktsmitte.

Man skal tilstræbe at holde to (2) meters afstand ved aktiviteter i bevægelse eller ved fysiske anstrengelser. Sports- og idrætsaktiviteter med fysisk kontakt kan dog gennemføres, hvis man har stor opmærksomhed på sundhedsmyndighedernes anbefalinger – særligt hygiejne og kontaktsmitte.

Kampsportsaktiviteter og lignende idrætter er tilladt, hvis de generelle sundhedsmæssige retningslinjer, afstandskrav og forsamlingsforbud kan efterleves på forsvarlig vis. Opfordringen er at minimere andelen af tid med kropskontakt - særligt ansigt-til-ansigt-kontakt.

 

Mødeaktiviteter og kurser

Afholdelse af møder, generalforsamling kan afholdes og igen under hensyntagning til gældende bestemmelser.

Generelle anbefalinger og retningslinjer:

Udgangspunktet for forebyggelse af smittespredning, som alle bør efterleve, er i prioriteret rækkefølge:

  • Isolation af personer med symptomer.
  • Hygiejne med fokus på hosteetikette, håndhygiejne og kontaktpunkter.
  • Kontaktreduktion med fokus på afstand, hyppighed, varighed og barrierer.

Vær særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe. Der skal altid være vådservietter eller håndsprit (70-85%) tilgængeligt.

Host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde, og man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som feber, hoste eller muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer. Der skal sættes informationsplakater op på relevante steder på idrætsanlæggene – fx for antal der må være i lokalet. Det skal også bemærkes, at personer der er i karantæne ikke må deltage til hverken træning, kam eller fællesskab. Dette gælder både i klubber og nok mest vigtigt i træningscentre.

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok