IDRÆT ER FOR ALLE

IDRÆT ER FOR ALLE

Grønlands Idrætsforbund tager naturligvis stærkt afstand fra racisme hvilket også fremgår af det Etiske kodeks der skal følges af alle specialforbund.

Grønlands Idrætsforbund har modtaget en redegørelse fra Grønlands Boldspil Union om hændelsesforløbet vedr. afskedigelsen af landstræneren – en hændelse, der har været stærkt debatteret i medierne.

GIF har fulgt sagens gang og været klar i kulissen til at hjælpe et specialforbund på vej, men blander sig ikke i en konkret personalesag.

Da denne hændelse hvor landstræneren blev udsat for racisme skete, handlede GBU prompte og udelukkede den spiller der havde ytret sig racistisk. Derfor fulgte GBU GIF´s vedtægter og den konkrete sag, isoleret set, var lukket.

Grønlands Idrætsforbund er paraplyorganisationen for 9 specialforbund. De 9 specialforbund har deres egne vedtægter og er herre i eget hus hvorfor de selv varetager den daglige drift, her også personalesager.

Såfremt at GIF ser at midlerne der modtages fra landskassen og Tips og Lotto benyttes uhensigtsmæssigt af et specialforbund, eller på anden måde ikke lever op til vedtægter kan GIF skride ind og påpege overfor et forbund at der skal rettes ind.

GIF opfordrer til endnu engang at benytte denne situation til at lære fra og fortsat hjælpe og støtte fodbolden.

Inuss. / Med venlig hilsen /Best Regards
Formand, Nuka Kleemann

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok