Blog

CORONA - ANBEFALINGER TIL FYSISK AKTIVITET (1)

HOLDSPORT OG KONTAKTSPORT KAN NU GENNEMFØRES 

Efter ny information fra myndighederne bakker Grønlands Idrætsforbund op om, at al idrætsrelateret aktivitet - herunder også holdsport og kontaktsport kan gennemføres i hele landet. Dette betyder bl.a., at idrætsgrene med kropskontakt som futsal, håndbold, volleyball, udendørsfodbold, Arctic sport og Teakwon-do nu også kan genoptages.

Der er dog stadig visse forbehold og retningslinier forbundet med idræt og fysisk aktivitet generelt, som vi opfordrer alle til at følge:

 • Der må maksimalt tillades adgang for 50% af antal personer, som lokalerne er godkendte til af brandmyndighederne og højest 100 personer.
 • Hold så vidt muligt afstand på 2 meter, dog er holdsport og kontaktsport tilladt, hvis du er symptomfri.
 • Følg hygiejniske retningslinjer

 

 • Håndklæder skal ikke deles
 • Del ikke idrætsudstyr/tøj/håndsæbe og andre personlige hygiejne produkter
 • Del ikke drikkedunke og andre vandstationer
 • Undgå kram og håndtryk
 • Rengør jævnligt ting/steder, man tit berører, fx dørhåndtag, elevatorer, træningsudstyr o.a.
 • Bliv hjemme ved symptomer

Grønlands Idrætsforbund opfordrer til fortsat forsigtighed og at man følger de generelle retningslinjer (se nun.gl) og anbefalinger om ikke at forsamles over 100 personer.

Den nye anbefaling fra Grønlands Idrætsforbund sker på baggrund af de nye nationale anbefalinger fra Naalakkersuisut og Epidemikommission og den generelle udvikling i relation til COVID-19 situationen i Grønland.

CORONA - ANBEFALINGER TIL FYSISK AKTIVITET

GRØNLANDS IDRÆTSFORBUND ANBEFALER, AT MAN IGEN KAN DYRKE INDENDØRS IDRÆT - DOG MED FORBEHOLD

Tidligere på ugen anbefalede Grønlands Idrætsforbund, at man atter kunne påbegynde sportslige- og idrætsrelateret aktiviteter udendørs, og primært idrætsgrene uden kropskontakt.

Nu lyder nye anbefalinger, at al sports- og idrætsrelateret aktivitet uden kropskontakt vil kunne afvikles indendørs- som udendørs. Det drejer sig f.eks. om individuelle idrætsgrene, såsom: badminton, bordtennis, tennis, samt bueskydning. Arctic Sport og Taekwon-do kan også gennemføres, dog ikke med kropskontakt. Grønlands Idrætsforbund anbefaler, at idrætsgrene, der indebærer kropskontakt såsom: futsal, håndbold, volleyball og udendørsfodbold frarådes sådan som situationen er i dag.

 

Grønlands Idrætsforbund opfordrer samtidig til fortsat forsigtighed og at man følger de generelle retningslinjer og anbefalinger om ikke at samles over 100 personer, at man fortsat overholder retningslinjerne med hensyn til afstand, og er ekstra omhyggelig med hygiejne (fx møder omklædt, og at man går i bad hjemme).

Den nye anbefaling fra Grønlands Idrætsforbund sker på baggrund af de nye nationale anbefalinger fra Naalakkersuisut og Epidemikommission og den generelle udvikling i relation til COVID-19 situationen i Grønland.

GRØNLANDS IDRÆTSFORBUNDS TILBUD AF AKTIVITETER FOR 2018

GM PLAN 2018

AIR GREENLAND HOVEDSPONSOR FOR GRØNLANDS IDRÆTSFORBUND

Air Greenland har indgået og underskrevet en hovedsponsoraftale med Grønlands Idrætsforbund og skal bringe vores atleter frem og tilbage til Yellowknife, Canada, under Arctic Winter Games i South Slave i 2018.

 

Luftfartsselskabet har allerede en lang tradition for at sponsorere aktiviteter indenfor især sport og kultur, og selskabet er også fast støtte til Arctic Winter Games. Sidste år ved det grønlandske værtskab for Arctic Winter Games etablerede og organiserede Air Greenland med succes en luftbro mellem Kangerlussuaq og Nuuk på trods af vejret ikke viste sig fra sin bedste side. Derfor er det ikke helt fremmed at skulle løse den store logistiske opgave, det er at transportere så mange atleter.

 

Hos Air Greenland og den kommercielle direktør Maliina Abelsen, er det svært ikke at mærke begejstringen:

– Som hele Grønlands luftfartsselskab er vi stolte over endnu engang at være hovedsponsor og fortsætte samarbejdet med GIF og deres atleter. Der findes ikke bedre ambassadører for Grønland, og derfor er vi glade for i fællesskab at kunne promovere Grønland, siger Maliina Abelsen

 

Sponsoraftalen har en værdi af mindst 1.000.000 kr. i form af rabat, når GIF og de 175 deltagere chartrer Airbussen og Dash-8 fly for først at komme til Kangerlussuaq og siden til Yellowknife og tilbage igen.

 

– Grønlands deltagelse i Arctic Winter Games forudsætter et stort lokalt engagement i klubberne rundt omkring i landet. Air Greenlands sponsorater til sporten generelt og specifikt til Arctic Winter Games 2018, gør det muligt for vores børn og unge at udvikle deres talent og udvikle sunde værdier, fortæller Nuka Kleemann, formand for Grønlands Idrætsforbund, og fortsætter:

– 175 unge idrætsudøvere fra store dele af landet skal samles i South Slave og konkurrer i idrætsgrene som badminton, futsal, bordtennis, arctic sport, dene games, volleyball, snowboard og freestyle, langrend deltager. Alpin er ikke på programmet denne gang. I 2018 deltager samerne også i AWG og de rejser sammen med vores delegation.

 

For yderligere information kontakt:

 • Kommerciel direktør Maliina Abelsen
 • Bestyrelsesformand i GIF, Nuka Kleemann 55 64 64

IDRÆT ER FOR ALLE

Grønlands Idrætsforbund tager naturligvis stærkt afstand fra racisme hvilket også fremgår af det Etiske kodeks der skal følges af alle specialforbund.

Grønlands Idrætsforbund har modtaget en redegørelse fra Grønlands Boldspil Union om hændelsesforløbet vedr. afskedigelsen af landstræneren – en hændelse, der har været stærkt debatteret i medierne.

GIF har fulgt sagens gang og været klar i kulissen til at hjælpe et specialforbund på vej, men blander sig ikke i en konkret personalesag.

Da denne hændelse hvor landstræneren blev udsat for racisme skete, handlede GBU prompte og udelukkede den spiller der havde ytret sig racistisk. Derfor fulgte GBU GIF´s vedtægter og den konkrete sag, isoleret set, var lukket.

Grønlands Idrætsforbund er paraplyorganisationen for 9 specialforbund. De 9 specialforbund har deres egne vedtægter og er herre i eget hus hvorfor de selv varetager den daglige drift, her også personalesager.

Såfremt at GIF ser at midlerne der modtages fra landskassen og Tips og Lotto benyttes uhensigtsmæssigt af et specialforbund, eller på anden måde ikke lever op til vedtægter kan GIF skride ind og påpege overfor et forbund at der skal rettes ind.

GIF opfordrer til endnu engang at benytte denne situation til at lære fra og fortsat hjælpe og støtte fodbolden.

Inuss. / Med venlig hilsen /Best Regards
Formand, Nuka Kleemann

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok